Αμπελώνας: Σε υψόμετρο 550 μέτρων στη Φωλιά Καβάλας.
Έδαφος: Πετρώδες, άγονο και αργιλώδες.
Κλίμα: Μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια.
Τρύγος: Τέλη Αυγούστου . Μέση απόδοση 700 κιλά /στρέμμα.
Οινοποίηση: Κρυοεκχύλιση,. Αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία
και παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για τρεις μήνες.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Με αχνό κίτρινο χρώμα , η Μαλαγουζία
αποδίδει μια σύνθετη αρωματική παλέτα όπου κυριαρχούν αρώματα λευκών
λουλουδιών και φρούτων όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πορτοκάλι,.
Εξαιρετική ισορροπία στη γεύση με μεγάλης διάρκειας επίγευση. Πίνεται
στους 10-12 °C και συνοδεύει θαλασσινά , ψητά ψάρια, ζυμαρικά,
οστρακοειδή , τυριά και σαλάτες. Χρήση γυάλινου πώματος Vino – Lok
Διακρίσεις :
– Ασημένιο βραβείο στον Διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2011
– Χρυσό βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης
– Ασημένιο βραβείο στον Διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2012.
– Χάλκινο βραβείο στον Διαγωνισμό Decanter World Wine Awards 2014
– Χρυσό βραβείο στον Διαγωνισμό Asia Wein Trophy 2015
– Ασημένιο βραβείο στον Διαγωνισμό Mundus Vini 2016.
– Χάλκινο βραβείο στον Διαγωνισμό Decanter World Wine Awards 2016
– Ασημένιο βραβείο στον Διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2017
– Χάλκινο βραβείο στον Διαγωνισμό Decanter World Wine Awards 2017
– Χάλκινο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης2018
– Χάλκινο βραβείο στον Διαγωνισμό Decanter World Wine Awards 2018