ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
ΤΥΠΟΣ | Λευκός Ξηρός |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | Ασύρτικο |
ΧΩΡΑ | Ελλάδα |
ΠΕΡΙΟΧΗ | Σαντορίνη |
ΑΛΚΟΟΛ | 13% |
ΧΡΟΝΙΑ | 2022 |
O ΘAΛAΣΣITHΣ παράγεται από την παραδοσιακή λευκή ποικιλία της Σαντορίνης, το Ασύρτικο.
Για
το ΘAΛAΣΣITH επιλέγουμε αποκλειστικά Ασύρτικο από τους αυτόριζους
αμπελώνες της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου, ηλικίας 80 ετών
περίπου, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, που σπάνια ξεπερνά τα
350 κιλά ανά στρέμμα.
Το έδαφος και η ποικιλία σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη οινοποίηση, δίνουν ένα κρασί με έντονη προσωπικότητα, γευστική διάρκεια και νεύρο.
O ΘAΛAΣΣITHΣ αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και προτιμά γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης, όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό. Περάστε τον σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν τον απολαύσετε.
Αν δοκιμάσετε να παλαιώσετε τον ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ, για 2 με 3 χρόνια, ,θα δείτε τη μεταλλικότητά του να υποχωρεί ενώ θα εμφανίζονται έντονα αρώματα φρούτων και μελιού.