Οινοποίηση
Απορραγισμός
και προ-ζυμωτική εκχύλιση στους 8°C για 48 ώρες περίπου. Αλκοολική
ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες, παρουσία μέρους των στεμφύλων. Ακολουθεί
διαχωρισμός στερεής και υγρής φάσης, ενώ η ζύμωση εξελίσσεται. Όλες οι
υπόλοιπες κατεργασίες ακολουθούν τα στάδια της λευκής οινοποίησης.
Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση
Απαλό
ροδόχρωμο που δίνει αρώματα εσπεριδοειδών, νότες τριαντάφυλλου και
γιασεμιού. Πλούσιο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα, μακριά επίγευση.
Καταναλώνεται ιδανικά τους πρώτους 12- 15 μήνες.
Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό
Κινέζικη & ταυλανδέζικη κουζίνα, ριζότο μανιταριών.