100% Αγιωργίτικο
Οινοποίηση
Για
την παραγωγή του οίνου βάσης γίνεται πρώιμος τρυγητός. Ακολουθεί η
παραδοσιακή μέθοδος με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη και ωρίμανση για
τουλάχιστον 9 μήνες παρουσία της λεπτής οινολάσπης.
Γευστικά χαρακτηριστικά
Απαλό
ρόδινο χρώμα και χάλκινες ανταύγειες και αφρισμό από μικρές, λεπτές
φυσαλίδες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα κερασιού και μαύρων φρούτων,
ενώ η διακριτική παρουσία της ζύμης συμπληρώνει το κομψό σύνολο.
Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό
Σαλάτα με γαρίδες, ζυμαρικά με θαλασσινά π.χ. αστακομακαρονάδα, στραπατσάδα.