Δημιουργήθηκε από συνδυασμό δύο ελληνικών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου.
Μετά την προζυμωτική κρυοεκχύλιση, η οινοποίηση εκτυλίσσεται σε
ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές σε θερμοκρασία γύρω στους 18 °C. Το
κρασί έχει λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Η «μύτη»
του είναι εκφραστική με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα
εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού,
βοτάνων και λεμονιού.
Η πρώτη επαφή στο στόμα αποπνέει ευγένεια, ενώ η συνολική παρουσία
χαρακτηρίζεται από πλούτο, αρμονία, ευχάριστη ζωντάνια και λεμονάτο
τελείωμα. Προτείνεται η κατανάλωση στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του.
Σερβίρεται στους 8—10 °C. Συνδιάζεται με Θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη
σαλάτα (ντομάτα & φέτα), μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.