Ζωηρό κόκκινο χρώμα.
Η πρώτη αίσθηση αρώματος είναι αυτή του ξύλου από το βαρέλι, ενώ στην
συνέχεια κάνουν διακριτικά την εμφάνισή τους το άσπρο πιπέρι και το
κύμινο.Στον ουρανίσκο γίνονται αντιληπτές οι έντονες τανίνες, οι οποίες όμως
δένουν αρμονικά. Ζεστή, γεμάτη αίσθηση στο στόμα με ισορροπημένη
οξύτητα και τανίνες και επίμονη γεύση από κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Στους 20οC.
Συνοδεύει:Ιδανικό με πλούσια εδέσματα, ψημένα ή κατσαρόλας, με κίτρινα πικάντικα τυριά και αρνάκι φρικασέ με μαρούλι. Η παλαίωση του οίνου επιτυγχάνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες
θερμοκρασίας και υγρασίας και διαρκεί 1 χρόνο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Η παλαίωση του οίνου συνεχίζει στην φιάλη για τουλάχιστον 6 μήνες.