ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
ΤΥΠΟΣ | Ερυθρός Ξηρός |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | Ξινόμαυρο |
ΧΩΡΑ | Ελλάδα |
ΠΕΡΙΟΧΗ | Νάουσα |
ΑΛΚΟΟΛ | 13% |
ΧΡΟΝΙΑ | 2016 |
Πλούσια αρώματα παλαίωσης και ξύλου που θα ελευθερωθούν αφού αναπνεύσει για λίγη ώρα ο οίνος μετά το άνοιγμά του.
Γεύση. Ισορροπημένος οίνος με στρογγυλή γεμάτη γεύση και βελούδινη αίσθηση
στο στόμα. Ένα ζωηρό κρασί, με σώμα, που χαρακτηρίζεται από την αφθονία
των ώριμων τανινών και μακριά επίγευση.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος:Στους 20οC, ενώ συνιστάται η μετάγγισή του από την φιάλη, για να αποδώσει το μέγιστο της πλούσιας γεύσης του.
Συνοδεύει: Κυνήγι, κόκκινο κρέας και πικάντικα τυριά
Η παλαίωση του οίνου επιτυγχάνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και διαρκεί 2 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση του οίνου συνεχίζει στην φιάλη για τουλάχιστον 2 χρόνια.
Αποκτά ακόμη πιο στρογγυλεμένο σώμα αν παραμείνει στην φιάλη για επιπλέον 3-5 χρόνια.