Ο Δαμασκηνός πήρε το όνομά του από το άρωμα του δαμάσκηνου που τον διακρίνει.
Οινοποιήση:Κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης συνδυασμένη με σύγχρονες
τεχνικές που επαυξάνουν την δυναμική της ποικιλίας για καλύτερη
ποιότητα. Η ζύμωση ολοκληρώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28-30ο
C. Η εκχύλιση του χρώματος διαρκεί 5-7 ημέρες. Η μηλογαλακτική ζύμωση
ακολουθεί μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης.
Παλαίωση:Η παλαίωση του οίνου επιτυγχάνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες
θερμοκρασίας και υγρασίας και διαρκεί 18 μήνες. Για περίοδο 6 μηνών από
την αναφερόμενη διάρκεια παλαίωσης, ο οίνος αναπαύεται σε καινούργια
Γαλλικά δρύινα βαρέλια με έντονο κάψιμο. Η παλαίωση του οίνου συνεχίζει
στην φιάλη
Χρώμα: Βαθύ κόκκινο με πυρόξανθες ανταύγειες
Μύτη:Χαρακτηριστικό bouquet από αρώματα αποξηραμένων φρούτων, κανέλλας και
μία αίσθηση ξύλου. Με την ανακίνηση του οίνου γίνονται αισθητά αρώματα
από βανίλια, τομάτα, ελιά και σοκολάτα.
Γεύση:Γεμάτο κρασί με πλούσιο σώμα, μαλακό με επίγευση μαύρων φρούτων και τονισμένες τανίνες.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος:Γύρω στους 20ο C ενώ συνιστάται η μετάγγισή του από την φιάλη για να εκτιμηθεί η πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του.
Συνοδεύει:Οι πλούσιοι οίνοι με τον πολύπλοκο χαρακτήρα τους, συνοδεύουν ιδανικά αρνάκι, κόκκινο κρέας και πικάντικα τυριά.