Ξινόμαυρο 70%, Νεγκόσκα 30%. Το χρώμα του κρασιού είναι έντονο κόκκινο με ελαφρά κεραμιδί ανταύγειες.
Στο άρωμά του, που είναι σύνθετο, κυριαρχούν τα μικρά κόκκινα φρούτα
όπως το βατόμουρο και το κεράσι, που συμπληρώνονται με αρώματα
μπαχαρικών, ντομάτας, ελιάς και βανίλιας. Στο στόμα είναι γεμάτο,
αρωματικό με πλούσιες τανίνες και μακρύ τελείωμα. Πίνεται στους 16-18⁰C
και συνοδεύει κόκκινα και λευκά κρέατα, ψητά ή μαγειρεμένα με σάλτσες,
ζυμαρικά και κίτρινα τυριά.