ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
ΤΥΠΟΣ | Ερυθρός Ξηρός |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | Ξινόμαυρο |
ΧΩΡΑ | Ελλάδα |
ΠΕΡΙΟΧΗ | Νάουσα |
ΑΛΚΟΟΛ | 13.5% |
ΧΡΟΝΙΑ | 2016 |
Ο Δαμασκηνός πήρε το όνομά του από το άρωμα του δαμάσκηνου που τον διακρίνει.
Οινοποιήση:Κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης συνδυασμένη με σύγχρονες τεχνικές που επαυξάνουν την δυναμική της ποικιλίας για καλύτερη ποιότητα. Η ζύμωση ολοκληρώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28-30ο C. Η εκχύλιση του χρώματος διαρκεί 5-7 ημέρες. Η μηλογαλακτική ζύμωση ακολουθεί μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης.
Παλαίωση:Η παλαίωση του οίνου επιτυγχάνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και διαρκεί 18 μήνες. Για περίοδο 6 μηνών από την αναφερόμενη διάρκεια παλαίωσης, ο οίνος αναπαύεται σε καινούργια Γαλλικά δρύινα βαρέλια με έντονο κάψιμο. Η παλαίωση του οίνου συνεχίζει στην φιάλη
Χρώμα: Βαθύ κόκκινο με πυρόξανθες ανταύγειες
Μύτη:Χαρακτηριστικό bouquet από αρώματα αποξηραμένων φρούτων, κανέλλας και μία αίσθηση ξύλου. Με την ανακίνηση του οίνου γίνονται αισθητά αρώματα από βανίλια, τομάτα, ελιά και σοκολάτα.
Γεύση:Γεμάτο κρασί με πλούσιο σώμα, μαλακό με επίγευση μαύρων φρούτων και τονισμένες τανίνες.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος:Γύρω στους 20ο C ενώ συνιστάται η μετάγγισή του από την φιάλη για να εκτιμηθεί η πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του.
Συνοδεύει:Οι πλούσιοι οίνοι με τον πολύπλοκο χαρακτήρα τους, συνοδεύουν ιδανικά αρνάκι, κόκκινο κρέας και πικάντικα τυριά.
- Stock: 999